Soru 1: Bölüm yayınlama Ücreti Ne kadardır?

Cevap: Bölüm başına 750 TL'dir. Yazar sayısı fark etmemektedir.

Soru 2- Kitapta yazım kesin yayınlanır mı?

Cevap:  Tüm yazılar hakem ve editörlük sürecinden  geçirildikten sonra yayımlanır. Bu nedenle yazıların hakem ve editör onayından olumlu geçmesi gerekmektedir. Hakem ve editörler tarafından reddedilen yazılar yayımlanmaz.

Soru 3- Hangi tür yazılar yayınlanır?

Cevap- Orijinal araştırma, incelemeler, vaka takdimleri, derleme ve lisansüstü tezlerden üretilmiş yazılar yayımlanır.

Soru 4- Yüksek Lisans veya Doktora tezimden yayın yapabilir miyim?

Cevap 4- Evet. Ancak, hakem sürecinden sonra yazar söz konusu çalışmanın hangi tezden üretildiğini belirtmelidir.

Soru 5- Neden yazımı sizde yayınlamalıyım?

Cevap 5- Livre de Lyon ile yaptığımız anlaşma gereği projemiz kapsamında yayınlanacak olan kitaplar Elsevier Digital Commons platformuna open access olarak eklenecektir. Bu nedenle dünyanın her yerinden ilgili araştırmacılar çalışmanıza kolaylıkla ulaşabilecektir. Bu sayade atıf almanız kolaylaşacaktır. Çalışmalarınızın hak ettiği değeri bulabilmesi için bizimle yayınlamanız faydanıza olacaktır

Soru 6- Yayınevinin uluslararası statüte oladuğuna dair gerekli belgeler  verilecek mi?

Cevap 6- Evet. Yayınevi ile ilgili gerekli belgeler web sayfamızda YAYINEVİ HAKKINDA bölümünde yer almaktadır. Kitap çıktıktan sonra yazarlara imzalı olarak ve daha detaylı bir şekilde ayrıca gönderilecektir.

Soru 7- Kitap bölümü için kaç puan alırım?

Cevap 7- Yazılarınız doçentlik başvuru kriterlerine göre Uluslararası yayınevleri tarafından yayımlanmış kitap bölüm yazarlığı olarak puanlandırılır. Tüm alanlarda bölüm yazarlığı için 10 puan verilmektedir. (Bazı alanlarda tezlerden üretilen kitap bölümlerine 8 puan verilmektedir)

Soru 8- Yayınevi uluslararası statüde midir?

Cevap 8- Evet. Yayınevi Üniversitelerarası Kurul'un (UAK) aşağıda belirlediği kriterlere göre uluslararası statüdedir.

      Uluslararası Yayınevi: En az dört yıl uluslararası düzeyde düzenli faaliyet yürüten, yayımladığı kitaplar Yükseköğretim Kurulunca tanınan sıralama kuruluşlarınca belirlenen dünyada ilk 500’e giren üniversite kütüphanelerinde kataloglanan ve aynı alanda farklı yazarlara ait en az 20 kitap yayımlamış olan yayınevi.

UAK'ın ilgili 19.11.2019 tarihli resmi yazısı için tıklayınız